dag en nacht bereikbaar

Over

Monique Ursem

Onder de naam Monique Ursem werk ik als zelfstandige uitvaartbegeleidster in Noord-Holland. Op 3 december heb ik mij ingeschreven bij de KvK in Alkmaar. Een datum die voor mij, sinds enkele jaren een extra betekenis heeft gekregen. Het is mijn geboortedag en de sterfdag van mijn vader. Mede door het overlijden van mijn vader en door de vroeggeboorte van onze dochter Maud ben ik de uitvaartwereld ingestapt.
Door mijn persoonlijke ervaringen begeleid ik nu graag nabestaanden.

Mijn doel is altijd om een op maat gemaakt liefdevol ‘afscheidsweek’ te organiseren. Wat ik  belangrijk vindt is dat er niet alleen aandacht is voor de dag van de uitvaart maar ook aan de dagen hieraan voorafgaand.

Persoonlijk weet ik hoe belangrijk het is om goed terug te kunnen kijken op wat ik noem ‘de week van de uitvaart’. Gemiddeld genomen duurt het in Nederland een week voordat de uitvaart heeft plaatsgevonden. Het is vaak een hectische week waarin veel georganiseerd moet worden. Een week waarin veel vertelt, gedeeld en gezegd wordt.

Wat ik ook belangrijk vind is dat nabestaanden weten welke talloze mooie mogelijkheden er zijn rondom afscheid nemen. Zo kun je door iets heel kleins toe te voegen aan een uitvaart, een veel persoonlijker en hiermee vooral herkenbaar afscheid neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan die opzichtige bekende schoenen die tante Suus altijd droeg, die mogen wat mij betreft daarom niet ontbreken bij de uitvaart. Want hieraan zullen we haar altijd herinneren.

Tijdens ‘de week van de uitvaart’ zul je merken dat ik mij vooral betrokken, eerlijk en zorgzaam zal opstellen. Ik denk graag in oplossingen en werk graag kleinschalig en met vaste mensen om mij heen. Collega’s op wie ik kan vertrouwen en die begrijpen waar ik voor sta.